30 Haziran 2010 Çarşamba

Sami Yen'e Veda

''Ne maçlar yaşandı
Dünya cehennemi burda tanıdı
Elveda Sami Yen
Bir gün geri geleceğiz yeniden''


Galatasaray;Ali Sami Yen stadı bakımda olduğundan dolayı 1 sezonluğuna(bizim için asırlar sürdü!) Olimpiyat stadına göç etmek zorunda kalmıştı hatırlayacağınız üzere.Taraftarı,yönetimi,futbolcusu kim varsa, Aslan arma için artık Ali Sami Yen'de değil Olimpiyat stadında mücadele etmek durumundaydı.Belki o an için,Olimpiyat Stadı bize yeni bir heyecan, bir yenilik imkanı sunuyordu ama kısa vadede bunun böyle olmadığını anladık..Bize yenilikler sunduğunu sandığımız Olimpiyat Stadı'nın başımıza binbir felaketin geldiği ve bir sürü olumsuz durumu yaşadığımız yer olmaktan öteye giden bir statüsü olmadı hayatımızda hiçbir zaman(5-1 lik Fenerbahçe maçı hariç).İşte o sene ,tribünler tarafınfan yukarıdaki beste söyleniyordu.Lig yarışından da koptuktan sonra gelecek seneye dair beklentiler Ali Sami Yen'e tekrardan dönmekten ibaretti.

En azından orada oynarken biliyorduk ki bir gün tekrar mabede,Ali Sami Yen'e geri döneceğiz.Ama bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki 2010-2011 sezonu bir veda anlamı taşıyor bizim için.Çocukluk aşkımızla ilk kez buluştuğumuz,en mutlu günlerimizi,üzüntülerimizi sevinçlerimizi yaşadığımız yere veda etmek zorundayız bu sene.Sevinçlerimizi artık daha farklı yerde,daha nezih, daha konforlu, daha zevk alacağımız bir yerde yaşayacağız belki ama biz Ali Sami Yen'i o haliyle sevdik... Anlatmaya başlasak anılarımızı biter mi acaba ? İlk gittiğim maç olan Adanaspor maçını mı(hani şu Arda'nın top toplayıcı olduğu) yoksa Lazio maçından hemen önceki maç olarak aklımda kalan Antalyaspor karşılaşmasını mı ? Crespo ile Peruzzi'yi yakında görme heyecanı ile gittiğim Lazio maçını mı ? Son dakikada yediğimiz golden sonra ilk kez o çocuk yaşıma rağmen koltuğu kırmaya çalıştığım Roma maçını mı ? Ya da ışıklandırmaları sayarken yediğimiz gol sonrası maçta olduğumu anladığım Barcelona maçını mı ? Hangisi ?

Çok şey söylenir Ali Sami Yen ile ilgili.Utanmasak sıkılmasak ağlarız belki de Sami Yen'e veda edeceğimizi düşündükçe. En iyisi şu beste ile sözlerimizi noktalayalım ;

Ali Sami Yen stadı;hayatımın tam ortası
Nice şampiyonlukların,zaferlerin mekanı
Her köşende bir anım var,hüzünler ve mutluluklar...
Gözümde yaş,kalbimde sızı.Zaman ayrılık zamanı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder