30 Haziran 2010 Çarşamba

Caner Erkin Fenerbahçe'de





Günlerdir konuşulan bir transferdi.Henüz resmiyete kavuşmasa da anlaşma büyük ölçüde sağlandı.Hatta Fenerbahçe'nin 18.00 deki çalışmasına katılacağı söyleniyor.


Caner'i geçen sezonun ikinci yarısında Galatasaray'da izledik.Rijkaard ,Caner'e çokça görev verdi.En kritik maçlarda onu oynattı lakin Caner henüz bu tarz büyük sorumlulukları tek başına almaya hazır bir oyuncu olmadığını gösterdi.Caner diyince aklıma karlı havada oynanan,ikinci yarının ilk haftasındaki Gaziantepspor maçı geliyor.Gerçekten müthiş oynamıştı o maçta hakkını vermek lazım.Ama sonrası tam bir hüsran.Hele ki sol bekte oynamaya başladıktan sonra,yaptığı gereksiz ortalar ve çektiği alakasız şutlar Caner'in gözden düşmesine neden oldu.Bunlara bir de Atletico Madrid maçında gereksiz yere gördüğü kırmızı kart eklenince,Galatasaray'da Caner'in biletini kesti.Bir de Arda ile idmanda yaşadığı tatsızlık var ki ona hiç değinmemek lazım.Burada sorulması gereken kritik soru Fenerbahçe Caner'den hangi mevkide yararlanmak isteyecek ? Eğer ki sol bekse;kimse kusura bakmasın Fenerbahçe taraftarı Caner'i bitirir.Vederson'u bek olarak beğenmeyenler,Caner'den medet umamaz çünkü.Eğer ki değerlendirilme tercihi sol açık olursa orda bir ihtimal şansı olur Caner'in.Aylardır oynamayan ve ne zaman toparlanacağı belli olamayan Uğur Boral'la yaşayacağı rekabeti Caner rahat kazanır.Ama aynı savruk oyun tarzı ve gereksiz şutlar devam ederse yerini bu sefer Uğur Boral'a değil,Deivid'e kaptırır !

Caner'in akıllı olması lazım.Galatasaray'da iyi kötü kendini gösterme fırsatı buldu.Hemen ardından,Fenerbahçe ona bir şans tanıdı.Eğer burada da seviyesini ileri çekemezse, ileride Türk futbolunda kaybolan yeteneklere Caner Erkin'i de eklemek zorunda kalabiliriz...

1 yorum:

  1. Umarım Galatasaray'da kan uyuşmazlığı yaşamıştır, Fenerbahçe'de oynar. Ama Andre Santos, Özer, Stoch gibi adamlardan formayı kapmak kolay olmayacak. Onun dışında, bu transferin Ali Bilgin veya Burak Yılmaz vakasına dönmesini istemiyorum.

    A.G

    YanıtlaSil