9 Haziran 2012 Cumartesi

Dany Nounkeu Galatasaray'da



Dany'nin transferini dün dışarıdayken telefonuma gelen bir mesaj ile öğrendim. Beni mutlu eden bir transfer olduğunu söylemem gerekiyor.

''Galatasaray'ın önümüzdeki sezona dair kadro planlaması nasıl olmalı?'' diye sorsalar, insanların büyük çoğunluğu hemen aynı yerdeki eksiklikleri dile getirecektir. Dany transferi bu açıdan baktığımızda, öncelikli transferlerden biri değil. Ancak, çok akıllıca yapılmış bir hamle.

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda stoper oynayabilecek üç oyuncu var. Semih-Ujfalusi ve Gökhan. Bu havuza dördüncü bir ismi eklemek gerekiyordu tabiki. Fatih Hoca, Türkiye Ligi'nde son iki sezondur izlediğimiz, bildiğimiz bir oyuncudan yana tercih hakkını kullandı.

Dany, çok teknik ve kesici bir oyuncu olmasının yanı sıra; hızıyla da ön plana çıkan bir stoper. Galatasaray'ın oyun anlayışına baktığımız zamansa, hücumu düşünen, rakibe ileride basan ve savunmayı önde kurmayı planlayan bir anlayış var. Semih-Ujfalusi ikilisi bu açıdan bazı dezavantajlar barındırıyordu. En büyük dezavantajlarını ise hız konusunda yaşıyorlardı. Bu açıdan Dany transferi çok değerli.

Diğer bir yandan, Ujfalusi'nin sene sonunda büyük ihtimalle futbolu bırakacak olması, Galatasaray'ı önümüzdeki sezon için yeni bir stoper arayışına itecekti. Şampiyonlar Ligi, lig ve Türkiye Kupası'nda oynayacak olan Galatasaray'da, Ujfalusi'nin yoğun tempoyu kaldıramaması çok doğal. Dany ile birçok kez değişimli olarak oynadıklarına şahit olabiliriz.

Bu transfer ile beraber, Ujfalusi de artık sağ bek mevkisi için alternatif olabilecek bir oyuncu durumuna geldi. Eboue'nin yokluğunda Ujfalusi sağ beke geçebilir, Dany onun yerinde oynayabilir. (Tabi sakat yahut cezalı olma durumunda bu geçerli olacak. Çünkü Dany de Afrikalı bir oyuncu ve çok büyük bir ihtimalle Afrika Kupası'na o da gidecek)

Transfere güzel bir başlangıç yapılmış oldu, devamı nasıl olacak, gerçekten büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder