13 Temmuz 2012 Cuma

Hamit, Burak ve Amrabat Galatasaray'da


10 Haziran'da bu yazıyı yazmıştım bloga. Aklın yolu bir derler ya, o hesap işte. Galatasaray'ın şampiyon olmasına rağmen eksikleri belliydi ve macera aramaya gerek yoktu.Piyasada olan ve alınması zaruri iki isim vardı; Hamit ve Burak. Bu iki ismin alınmasının neden bu kadar önemli olduğunu linkini vermiş olduğum yazıda açıklamıştım, oradan aynen kopyalayıp buraya koyuyorum.

''Geçen sezonki Selçuk transferi kadar stratejik ve önemli bir transfer varsa; bunlar Hamit ve Burak transferleridir. Nedenlerini sıralayalım.

1) Yerli kalitesini mutlaka arttırması gerekiyor Galatasaray'ın. Hem hamit hem de Burak, yerli statüsündeler ve çok kaliteli oyuncular.

2) Gerek Hamit, gerekse de Burak, birden çok mevkide oynayabilen oyuncular. Bunun faydası sezon içerisinde çok net ortaya çıkar.

Galatasaray'ın iki kanattan birine ve forvet mevkisine mutlaka yerli takviyesinde bulunması lazım. Hamit transferinde sürenin bu kadar uzamasındaki temel sebep; ''Galatasaray'ın fiyatı olabildiğince düşürebilmek için uğraşması''. Yoksa hem oyuncu hem de Real Madrid cephesinde bir zorluk olduğunu düşünmüyorum. Hamit'in varlığı şu açıdan da önemli, sağ açık mevkisinde ortaya çıkan boşluğu dolduracak olmasının yanı sıra, takıma liderlik yapabilecek bir oyuncu kendisi. Çünkü kariyerinde hem Bayern Münih hem de Real Madrid var. Özellikle genç oyuncular kendisine büyük saygı duyacaktır. Bunun yanı sıra Eboue Afrika Kupası'na gittiğinde sağ beke geçebilir, çok lazım olursa orta saha merkezde de kullanılabilir. Ama en önemlisi, sağ kanattan Galatasaray'ın çok daha etkili gelmesini sağlayacaktır.

Burak'a gelelim. Ben açıkçası gelmesi durumunda Galatasaray'da Arif etkisi yaratacağını düşünüyorum. Esas forvetin yanında oynayarak çok büyük işler başarabilir. Zaten halihazırda Elmander gibi 90.dakikada bile pres yapan bir isim var. Trabzonspor'da ileri uçta oynadığı için hem pres yapmak zorundaydı hem de gol vuruşlarında etkili olmalıydı. Pres yapmak basit bir iş olmadığı için çoğu zaman yorgunluktan basit fırsatları harcadığı olmuştur. Galatasaray'da bunun olacağını çok sanmıyorum. Bunun yanı sıra, sağ açık için de alternatif olabilecek bir isim kendisi. Bu da çok büyük bir artı. Galatasaray'ın Burak'ı düşündüğünü biliyorum, almak için tüm şartları zorlayacaklardır eminim. Etik değil vs gibi konulara çok fazla takılmaması gerek kulübün.
''

Gelelim Amrabat'a. Esasında hepimiz, sol açığa yapılacak olan transferi Assaidi diye düşünüyorduk. Zira yeni sezon kadrolarını kafamızda kurarken, Amrabat'ı sol açık mevkine yazmamızı engelleyen çeşitli faktörler vardı. Ancak bir şekilde varolan problemler çözüldü ve Amrabat transfer edildi.

Sanırım, profesyonel futbolcu olup da, Galatasaray'da oynamayı en çok isteyen futbolcuydu Nordin Amrabat. (Oynama kararlılığını en çok gösteren oyuncu da diyebiliriz)

Amrabat, bizim ligden transfer edilmiş bir oyuncu olduğu için yakınen takip etme fırsatını bulduk. Özellikle hem Arena'da hem de Kayseri'de Galatasaray'a karşı oynadığı maçlar ve de Beşiktaş'a karşı İnönü'de oynadığı maçta sergilediği performans muazzamdı. Fatih Terim'in de alınmasını ısrarla istediği bir oyuncu olduğunu parantez açarak söyleyelim.

Sürati ve tekniğiyle Galatasaray'a çok faydalı olacaktır. Fakat benim en çok merak ettiğim nokta, Galatasaray'da oynamayı bu denli isteyen bir futbolcunun sahada nasıl bir performans göstereceği. Kenarda da motivasyon ustası bir teknik direktör olduğunu düşündüğümüzde ve bu iki bilgiyi bir araya getirdiğimizde; ortaya çok hoş bir görüntünün çıkacağını düşünüyorum.

Galatasaray şampiyon kadrosunu korumayı bildi. Bu önemliydi. İkinci önemli nokta ise, nerede ne eksiği varsa hepsini bir şekilde doldurmayı başardı. Bu durum, bir Galatasaray taraftarı olarak geleceğe umutla bakmamı sağlıyor.

Üç yeni oyuncunun da Galatasaray'a hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder