3 Eylül 2012 Pazartesi

Cris Galatasaray'da


Ujfalusi'nin beklenmedik sakatlığıyla sarsılan Galatasaray'ın, transfer yapıp yapmayacağı merakla bekleniyordu.

Kadroya baktığımız zaman elde kalan stoperler; Dany - Semih ve Gökhan'dı. Koca sezonun bu üçlüyle gitmeyeceği konusunda herkes hemfikirdi sanırım. Bu üçlüye illa ki bir oyuncu daha eklenecekti. Ancak, ortaya atılan isimler Kolo Toure ve Kjaer olunca, haliyle beklenti arttı ve insanlar Cris transferine burun kıvırdı.

Bence çok akıllıca bir hamle yaptı teknik ekip. Bonservisi olmayan, yıllık ücreti düşük, içerisinde bolca tecrübe bulunan bir ismi kadroya kattılar.

Cris ilk 11'de başlayacak diye bir şey yok. Semih ile Dany de başlayabilir 11'de. Ancak sezon uzun ve stoper rotasyonuna bir isim daha katma isteği gayet mantıklı.

Galatasaray'ın önünde iki yol vardı aslında.

1) Ya yabancı bir stoper alınacaktı (ki iyi bir yabancı stoperi bu kadar kısa sürede bulmak neredeyse imkansızdı)

2) Stoper mevkine alternatif olması için takım içerisinden opsiyonlar yaratılacaktı.

Galatasaray, birinci opsiyonu tercih etti. Eğer, takım içerisinden alternatif yaratılmak istenseydi, akıllara iki oyuncu gelecekti. Biri Ceyhun Gülselam (ki Fatih Terim onu ön libero olmasına rağmen stoperde oynatırdı milli takımda), diğeri de Hakan Balta.

Dediğim gibi, Fatih Hoca tercihini yeni bir transferden yana kullandı, bize saygı duymak düşer.

Melo ve Ujfalusi geldiğinde forumlarda neler yazıldığını hatırlatır, Cris'in Galatasaray'a hayırlı olmasını temenni ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder