9 Ekim 2010 Cumartesi

Almanya Maçının Ardından:Aciz Kalmak




Maçı çok gürültülü bir ortamda gayri ciddi bir şekilde seyrettim. Bu yüzden uzun bir maç yazısı yazma şansım yok. Bu şekilde maç izlerken dahi,Türk Milli Takımı'nın, Almanya karşısında düştüğü aciz durumu,çok net bir biçimde gördüm.

Özellikle oyunun hücum kısmında,inanılmaz yetersiz bir Milli Takım vardı. İkinci yarı Hamit'in bireysel çabaları olmasa,neredeyse top tutamayacaktık ileride.

Hücumda bu kadar etkisiz olduğumuz bir maçta,eşi bulunmaz bir fırsat yakaladık Halil ile. Ancak Halil'in tek vuruş yapmak yerine,''topu stop edip,sonra vurayım'' düşüncesi; bizim için gecenin bittiğini müjdeleyen pozisyon oluyordu. Ümit Karan'ın oynadığı futboldan zerre haz etmem,Galatasaray'dan gitmesini istediğim öncelikli futbolcuların başında geliyordu kendisi,ancak adam tek vuruşlarda Türkiye'nin bir numarasıydı. Halil'den de aynı özgüveni beklerdim o pozisyonda. Muhtemelen o cesareti gösterse,skora denge gelecekti ve oyun bizim lehimize dönecekti.

Bu pozisyon bizim takıma biraz da özgüven kazandırdı. Almanya'nın bizden çok da güçlü bir takım olmadığını anladılar ama biraz geç oldu tabi. Genlerimizden gelen, saldır babam saldır anlayışını sahaya yansıttığımız dakikalarda,geriyi inanılmaz boşladığımızı fark edemedik bile. Zaten çok ahım şahım bir takım olmayan ve kontra atak futbolunun vazgeçilmezi olan ''ara paslarını'' atabilecek bir Mesut Özil'e sahip Alman Milli Takımı,Türkiye'nin bu zaafını iyi değerlendirdi ve farkı artırdı. 2. golden sonrasını ise konuşmaya pek gerek yok. Demoralize olmuş bir Milli Takım,Türkiye'yi yere düşürmüşken bir tekme daha atmak isteyen Alman Milli Takımı...

Açıkçası çok ağır bir mağlubiyet oldu. Belki mağlup olabilirdik ama bu kadar farklı bir şekilde bunun olacağını tahmin etmemiştim. Kabul edilse de edilmese de,Arda Turan hem Galatasaray'ın hem de Milli Takımın en önemli oyuncusu konumunda şu an. Arda, Almanya karşısında sakat değilde,oynuyor olsaydı; daha dengeli bir oyun,hücumda daha yapıcı bir Türkiye izleyebilirdik.

Her ne kadar çok güçlü olduklarını düşünmesem de Almanya Almanya'dır. Önemli olan önümüzdeki Azerbaycan müsabakasına iyi hazırlanmak. O maçta kesinlikle puan kaybı yapmamamız lazım. Kısa vadede bu çok önemli çünkü.

Kabul etmek gerekir ki,bu mağlubiyetle birlikte grup birinciliği şansımız biraz zora girdi. Almanya'nın gruptaki diğer takımlara karşı ekstra bir puan kaybı yapacağını düşünmüyorum. İş Türkiye'deki maça kalsa dahi,3 farkla Almanları yenmek kolay iş değil. Bizim öncelikli hedefimiz ''en iyi 2. olabilmek'' olmalı. Bunu başaracak güçteyiz. Yeter ki umudumuzu yitirmeyelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder