2 Ekim 2010 Cumartesi

Karabükspor Maçının Ardından: Seri Sona Ererken




Galatasaray,neden olduğunu bilmediğim bir şekilde,taktik değişikliğine gitti bu maçta. Bir kimlik değişikliğine gittiğini söylüyordum Galatasaray'ın ama ,yaşanan bu taktik değişikliğin,kavuşmak istenilen yeni yüzle pek bir ilgisi yok.

Geçen seneden farklı olarak 4-2-3-1 sistemiyle sahada yer alan ve daha sağlam bir takım görüntüsü çizen Galatasaray, bu maçta 4-3-1-2 gibi bir dizilişle sahadaydı.

Hafta içi yaşanan Servet skandalı,ister istemez takıma yansıyacaktı. Ancak maç günü,Rijkaard'ın babasından gelen üzücü haber,dertleri katmerledi. Açıkçası Rijkaard'ın Karabük'ten ayrılıp,ülkesine gitmesini bekliyordum. Gitmedi,bir profesyonel gibi davrandı. Ancak aklının, maçta olmadığı açıktı. Böyle bir ortamda,Rijkaard'tan sağlıklı hamleler beklemek,akıl karı bir iş değil.

Tüm bu zorlukların dışında,asıl oyun felsefesinden kopuk bir Galatasaray gördük sahada. Bu sezon ki önceliği''gol yememek'' olan Galatasaray; savunmasında yaptığı basit hatalarla dikkat çekti. Öyle ki,son 4 maçta rakiplerine,ahım şahım pozisyonlar vermemişti Galatasaray. Bunun akabinde takımdaki yetenekli oyuncuların bireysel becerisiyle golleri bulup,3 puanı alıyordu. Bu sayede bir seri yakalanmış,oyuncuların özgüveni yerine gelmişti. Sistem içinde çok önemli bir adam olan Baros'un da form tutmasıyla beraber,özlenen Galatasaray geçen hafta belirmişti. Ancak Baros'un sakatlığı,Arda'nın yetişememesi,saha zemini ve her ne kadar pek fazla konuşmayı istemesem de hakemin yanlış kararları,Galatasaray'ın ,bu kritik haftada galip gelmesine engel oldu.

Takım için önemli bir isim olan Lorik Cana'nın bir hafta çok iyi,sonraki hafta rezil oyunu,Galatasaray'ın istikrarlı olarak güzel futbol oynamasına engel oluyor. Karabük maçında yapmış olduğu inanılmaz hata,zor bir hafta geçiren Galatasaray için,hiç de beklenmedik bir maç başlangıcı yapmasına neden oldu. Henüz 1. dk da gelen gol,oyuncuların demoralize olmasına sebep oldu. Oyunu kontrollü olarak götürüp,sonradan neşteri vuran Galatasaray için bu başlangıç,gerçekleşebilecek en olumsuz senaryoydu. Akabinde gelen 2. gol,Galatasaray'ı altından kalkamayacağı bir yükün altına sokuyordu. Her ne kadar 75. dakikadan sonra,farkı 1 e indirmenin vermiş olduğu heyecanla,oyunu rakip yarı sahaya yığsa da, aradığı beraberlik golünü bir türlü bulamadı Rijkaard'ın öğrencileri. Sezon başında yapılan ve hiç hesapta olmayan puan kayıplarının acısını çekiyor Galatasaray.

Aynı zamanda geçen haftadan daha stratejik bir maçtı Karabük maçı. Beşiktaş Trabzon ile Bursa İBB ile oynuyordu çünkü. Puan kaybetmeleri muhtemel. Kazanıp,bir anlamda ilk 2 maçtaki hatasını telafi edebilirdi Galatasaray. Ama bunu başaramadı. Baros'un ve Arda'nın katılımıyla,yeni bir seri yakalayabilir Rijkaard'ın talebeleri. Ancak bu sefer seri yakalamak,bir önceki kadar kolay olmayacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder