19 Ekim 2010 Salı

Galatasaray'ın Müşkül Durumu





Aslında ''sevgili yönetimimiz'', aldığı radikal kararları açıklayana kadar bir şey yazmayı düşünmüyordum. Çünkü Rijkaard ile yolların ayrıldığı resmen açıklanınca,uzun bir yazı yazma düşüncesine sahiptim. Bu düşüncem hala geçerli ancak kısa da olsa,içinde bulunduğumuz durum ile ilgili bir iki şey yazma ihtiyacı hissettim.


Kol kırılacak,yen içinde kalacak.


Daha önce bir çok antrenörün gitmesine sebebiyet veren Galatasaray'ın yerli futbolcuları,bu kez de,Frank Rijkaard'ın başını yedi. Aslında Rijkaard bunu bir çok kez ima etti,ama biz anlamadık,ya da anlamamazdan geldik. Buna en güzel örnek Ankaragücü maçı. Açın internetten Galatasaray'ın yediği golleri bir kez daha izleyin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. Açık açık yazmak istemiyorum. Galatasaraylı defans oyuncularına da bu süre zarfında göz atarsanız,şifreyi zaten çözmüş olursunuz.

Yönetimin şu an bir planı falan yok. Özellikle Adnan Polat'ın teknik direktör seçimi konusunda pek başarılı olmadığını biliyoruz. ''Rijkaard nasıl geldi o zaman'' diye soracak olursanız da, adres olarak Haldun Üstünel'i gösteririm. Her ne kadar Florya'nın yönetimini çok iyi yapamayıp, başarısız olsa da; futbol bilgisi üst düzeyde olan bir isimdi Haldun Üstünel. Frank'ın gelişinde de doğrudan işin içinde olan kişi oydu. Bir şekilde yönetim kurulundan ayrılmak zorunda kaldı ve şu an Galatasaray'ın içinde bulunduğu kriz döneminde yönetimde değil. Zaten teknik direktör seçiminde başarısız olan Adnan Polat,bu kez ona yardım edecek biri olmadan, bu kriz dönemini atlatmaya çalışıyor.

Rijkaard'ın bileti kesildi. O artık olmayacak. Peki yerine kim gelecek ? İşte yönetimde bu sorunun cevabını bilmediği için,o ''radikal'' kararları açıklayamıyor.

Şu saatten sonra kim gelirse gelsin. Oyuncular ne mental olarak ne de fiziksel olarak Fenerbahçe maçına hazırlanamayacaklar.

Realist olmak lazım. Galatasaray'ın önünde iki seçenek var.

Oyuncular;ya bu sene hiç yapmadıkları bir şekilde,yüreklerini ortaya koyup,Kadıköy'de onur mücadelesi yapacaklar

ya da

Liverpool'da Beşiktaş'ın başına gelen;Kadıköy'de Galatasaray'ın başına gelecek.

Artık top futbolcularda. Bu zamana kadar bir çok hocanın başını yaktılar ve biz bu işi kendimiz başarırız dediler. Bununla da yetinmeyip, performanslarını ikiye katlayarak,hocasız bir şekilde şampiyon oldular.

Şimdi önlerinde hiç de kolay olmayan bir sınav var. Bakalım daha önce bir çok kez başvurdukları strateji,bu denli zor bir maçta onları kurtarabilecek mi ?

Merakla bekliyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder