9 Şubat 2011 Çarşamba

Anıl Dilaver’in Suçu Ne?



Başlığa bakıp da kimse aldanmasın. Düşünülenin aksine gayri ciddi bir yazı değil bu. Malum, insanlar‘’Fatmagül’ün Suçu Ne?’’ isimli diziden feyz alarak türlü şaklabanlıklar yapıyorlar.

Galatasaray altapısından çıkma Anıl Dilaver. Az çok takip edenler tanır onu. A2 maçlarına fırsat bulup da gittiğimde,izleme fırsatı buluyordum kendisini. Herkes Cem Sultan’dan patlama beklerken,asıl patlamayı o yaptı ve A takımda şans buldu.
Galatasaray’ın içinde bulunduğu durum malum. Hoş,şu an takım biraz toparlandı ve belli bir yola girdi. Fakat ligin ilk yarısında takımın hali içler acısıydı. Bu nedenle genç oyunculara yönelmek mantıklı bir hamleydi. Nitekim yine böyle bir ortamda Hagi genç Anıl Dilaver’i önce A takım kadrosuna aldı sonra da ilk 11’e koydu. O da oynadığı ilk lig maçı olan Konyaspor karşılaşmasında fazlasıyla iyi bir performans sergiledi. Attığı güzel golün dışında,gollük 2 de asist yaptı arkadaşlarına.

Ancak ne olduysa ondan sonra oldu. Takımın gençlerden en çok faydalanması gereken bir dönemde,bu kadar iyi bir başlangıç yapmasına rağmen Anıl Dilaver’e bir daha şans verilmedi.( Tabi şanstan kastım ilk 11.Hoş, sonradan girdiği maçlarda da çok süre almadı genç oyuncu.)

Devre arası transferleri henüz yapılmamıştı ve Galatasaray hücumda ciddi anlamda sıkıntı çekiyordu. Anıl Dilaver salt forvet değil. Kanatlarda da oynama özelliğine sahip bir oyuncu.

Konyaspor maçında attığı golü gözünüzün önüne bir getirin. Anıl Dilaver taktik gereği sol kanada geçmişti o dakikalarda. Golü de sol kanattan içeriye girerek plase bir vuruşla kaydetti. Yani demem o ki, Anıl Dilaver kanatlarda da çok rahatlıkla oynayabilecek bir oyuncu. Galatasaray ,Hannover olsun,Ajax olsun,Antalyaspor olsun bu maçlarda hücumda etkili olabilecek bir çok oyuncusundan yoksundu. Anıl Dilaver’de gayet formdayken bu maçlarda neden ilk 11 başlamadı?

Hagi’nin genç oyunculara büyük önem verdiğini biliyoruz. Emre Çolak olsun Serkan Kurtuluş olsun bu adamları 11 e koyan Hagi,Anıl Dilaver’e neden hiç şans vermiyor?
Hagi,devre arası kampında olduğumuz dönemde ilk 11 oynatabilirdi Anıl’ı. İçinde bulunduğumuz an itibariyle ise rotasyon oyuncusu olarak yararlanabilir. Yekta’yı yerinden oynatıp sağ açık olarak faydalanmaya çalışacağına,Anıl Dilaver’e kanatlarda görev verebilir.

Formda olduğu bir dönemde yararlanmalıyız Anıl Dilaver’den. Bu kadar iyi oynadığı bir dönemde kadroya giremez ise,umutsuzluğa kapılıp özgüvenini kaybedebilir genç oyuncu.

Sonunun Cafercan,Zafer Şakar,Mülayim Erdem gibi olmasını istemeyiz değil mi?

2 yorum:

  1. Ben açıkçası Hagi'nin tutumunu anlayabiliyorum biraz. Net olarak takımı düzelttiği andan itibaran ona şans verecektir diye düşünüyorum. Serkan zorunluluktan oynuyor şans değil onun ki çünkü Sabri'yi ortada kullanıyor Emre Çolak'ında öyle pek fazla şans bulduğu söylenemez Anıl'a göre evet baya çok ama özellikle bundan sonra Emre pek fazla ilk 11de başlamaz. Hagi'nin Anıl'ı oynatmama sebebi bence risk alamamasından dolayı. Takımda bir düzen oturttuğu zaman oda yavaş yavaş forma giyecektir. Ayrıca kendisinin gençlere önem verdiğini biliyoruz.Mülayim,Cafercan gibi örneklerle kıyaslanmamalı çünkü eğer onda bir şey gördüyse mutlaka değerlendirecektir. Ha şunu derse Anıl'da bir şey görmedim ondan oynatmıyorum o zaman tamam başka iş ama onu demeyecektir Hagi şuana kadarda demedi zaten.

    YanıtlaSil
  2. Anıl Konyaspor maçında gol atıp muazzam bir performans sergiledikten hemen sonra Gaziantepspor ile kupa maçı oynadık(grupta oynadığımız ve 1-1 biten). O maçta Hagi'nin bir sistem oturtma gibi bir derdi yoktu. Transfer dönemi de henüz başlamamıştı. O maçta Anıl ilk 11 başlamalıydı. Ya da Hannover maçında Bilal gibi daha önce kadroya bile almadığı bir adama şans vereceğine Anıl'a şans verebilirdi.

    Şu an bile rotasyona sokulabilir Anıl. Arda ile Pino dönene kadar.

    Yani bu saydığım maçlar risk aldı diyebileceğimiz maçlardan değil.

    YanıtlaSil