19 Şubat 2011 Cumartesi

Bucaspor Maçının Ardından: Yalnızca 3 Puan




Önce Bucasporla başlamak istiyorum.

Bülent Uygun’un yaptığı onca transfere karşın,sezon ortasında çekip gitmesi İzmir ekibine büyük zarar vermişti. Süper Lig’e yeni çıkmış olan ve yeni kurulan bir takım için atlatılması zor bir durumdu bu.

Sonra Samet Aybaba geldi takımın başına. İsabetli olduğunu düşündüğüm bir seçimdi bu. Gençlere şans vermeyi seven,bir hedef peşinde koşan bir teknik direktör Samet Aybaba. Çoğunlukla da futbol oynatmak istiyor takımına. Bucaspor’un başına geçtikten sonra da aynı düşüncesi devam etti Samet Hoca’nın.

Her ne kadar devre arası istediği transferleri yaptıramamış olsa da, takım olma olgusunu aşıladı Bucaspor’a. Oyun olarak istediklerini sahaya yansıtamasalarda,mücadele olarak ayakta durmaya çalışıyorlar.

Bucaspor tipindeki takımlar için eksik oyuncular çok büyük handikaptır. Bugün oynanan maç öncesi de,Bucaspor’un çok önemli oyuncuları sakat ve cezalı durumdaydı. Buna rağmen bugün sergiledikleri mücadele şapka çıkartılacak cinstendi.

Kolay teslim olmadılar ve net gol pozisyonlarına girdiler. Mendy biraz gününde olsa,Aslantepe’den büyük bir zafer ile ayrılabilirlerdi.

Hücumda beceriksizdiler ve girdikleri fırsatları değerlendiremediler. Fakat oynadıkları oyun gelecek adına ümit verdi.

Bucaspor’un sergilediği mücadele ne kadar üst düzeyde ise,Galatasaray’ın ki de o derece düşüktü.

Sivasspor ve Eskişehirspor maçlarında seyircisi ile bütünleşip,muazzam bir top oynayan Galatasaray gitmiş,yerine bambaşka bir Galatasaray gelmişti.

Mekan bu sefer oynatmadı fakat bir şekilde 3 puanı almayı başardı Galatasaray.

Burada sorulması gereken soru şu; bugün 3 puan mı çok daha önemliydi Galatasaray için,yoksa sergilediği futbol mu?

3 puan kuşkusuz önemli fakat bu seneden bir beklentisi kalmayan Galatasaray’ın oynadığı futbol ile izleyenlere umut dağıtması gerekiyordu. Fakat Galatasaray’ın kusurları bugün fazlaydı.

Tek tük olumlu diyebileceğimiz izlenimlerde edinmedik değil.

Birincisi,Culio’nun Galatasaray için, mevcut yapıdaki en önemli oyuncu olduğunu anladık. Çünkü maçın büyük bölümünde kötü bir oyun sergiledi Arjantinli oyuncu. Mücadele gücü yine üst düzeyde idi fakat hücumsal zenginlik açısından sınıfta kaldı.(Her ne kadar gol atmış olsa da). O kötü olunca,Galatasaray’da sergilenen oyun olarak vasatın altında kalıyor.

İkinci olarak,Sabri’den orta saha oyuncusu yaratmaya çalışmanın zaman kaybı olduğunu gördük. Hagi özellikle iç saha maçlarında, ilk dakikalarda Sabri’nin pres gücünden yararlanmak istiyor. Ancak Sabri sağ iç oynayan bir orta saha oyuncusu olarak çok da verimli olmuyor. Yıllardır oynadığı ve benimsediği mevki olan sağ beke geçmesi,tüm takım için en hayırlı seçenek olarak gözüküyor.

Üçüncü olarak, taraftar artık tavrını belli etti. Barış,Ayhan,Mustafa Sarp üçlüsünü takımda görmek istemiyor. Bunu teknik kadroya da ilettiler bugün Sarp oyuna girdiğinde onu ıslıklayarak.

Bu maçta gizli önemli bir ayrıntı var. Galatasaray uzun bir aradan sonra ‘BAM’ diye adlandırılan Barış,Ayhan ve Mustafa Sarp üçlüsü olmadan çıktı sahaya. Tabi bu gereklilikten mi,yoksa Hagi’nin düşüncesinden ötürü mü gerçekleşti bilemiyoruz. Ancak gerçek olan şey şu ki,Galatasaray taraftarı bu oyuncuları takımda istemiyor ve bu isteklerini de sesli biçimde dile getirmeye başladılar artık.

Sakatlık Baros’tan çok şey alıp götürmüş. Birebirlerde rakiplerine şans tanımayan golcü oyuncudan eser yok artık. Zamanla hazır olacak fakat kısa sürede bunu başarması zor gözüküyor.

Günün diğer kayıp ismi Stancu idi. Rumen golcü birkaç kez sahada varlığını belli etti,onda da tehlike yarattı. Oyun içerisinde Stancu’ya çok daha fazla sorumluluk aldırmalı Galatasaraylı futbolcular.

Yekta hamlesi önemli idi. Uzun süre sonra Yekta’yı gerçek mevkisi olan orta sahanın ortasında kullandı Hagi. Yekta’yı sağ açık oynatma sevdasından vazgeçti diye düşünürken,Kazım çıktı ve Yekta tekrar sağ açığa geçti. Bu konu önemli çünkü Galatasaray’ın orta sahada oynayacak bir Yekta’ya ihtiyacı var,sağ açıkta oynayacak olan Yekta’ya değil.

Galatasaray bugün gol dışında çok fazla pozisyon bulamadı. Maçın Aslantepe’de oynandığını ve rakibin de çok önemli eksikleri olduğunu düşünürsek,bu olumsuz bir durum Galatasaray için.

Lig için kazanmak tabiki önemli ancak gelecek senenin Galatasaray’ını düşünüyorsak,oynanan futbolda umut vermeli.

Önümüzdeki hafta oynanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı,Hagi için ciddi manada bir test maçı olacak.

Neill’ın eksikliğinde orta sahada kime görev verecek hep birlikte göreceğiz. Zira;Ayhan,Barış,Mustafa Sarp üçlüsünden birine görev vermesi halinde kendini inkar etmiş olacaktır Hagi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder