21 Şubat 2011 Pazartesi

Yılmaz Vural'ın Konyaspor Macerası




Dün büyük bir hevesle Konyaspor-İstanbul BB maçını izlemek için ekran karşısına geçtim.

Zihnimde her daim defansif bir takım olarak kalan Konyaspor,çalıştırdığı takımlara hücum futbolu oynatmasıyla bilinen Yılmaz Vural ile anlaşmıştı.

Bu birliktelikten nasıl bir futbol ortaya çıkacağını fazlasıyla merak ediyordum çünkü.

Şunu söylemem gerekir ki,Yılmaz Vural’ın işi gerçekten çok ama çok zor. Konyasporlu futbolcular defansif futbol oynaya oynaya hücum yapmayı unutmuşlar.

Maç boyunca istekli olan taraftı Konyaspor fakat hücumda inanılmaz beceriksizdiler. Ataktayken başvurdukları tercihler ve kaçırdıkları goller ile adeta hücum futboluna ihanet ettiler. Bu kadar kısa süre zarfında Yılmaz Vural neleri değiştirebilir Konyaspor’da bilemiyorum.

Konyaspor’da dikkatimi çeken bir oyuncu var. Montano.

Adam inanılmaz yetenekli fakat bir o kadar da bencil.

Mesela Konyaspor rakibini 3 e 2 yakalamış,bu adam pas atmak yerine 3 kişiyi de çalımlamayı tercih eder. Öyle bir adam yani

Ben ilkokula giderken Can Mert diye bir sınıf arkadaşım vardı.

İnanılmaz yetenekliydi ancak(aynı Montano gibi) çok bencildi.

Mehmet Demirkol’u dinleme fırsatı buldum bugün. Almeida ile ilgili değerlendirme yaparken ‘’Manda öldüren’’ diye tabir edebileceğimiz şutlar çıkarabilir demişti. Bu çocukta aynı bu şekilde şutlar atabiliyordu. Dehşet bir sol ayağı vardı ancak gel gelelim fazlasıyla egoistti.

Beden derslerinde maça başlamadan önce hepimiz uyarırdık paslı oynaması konusunda. Ha, o bizi dinlemezdi ayrı.

Dün Montano’yu izleyince bir kez daha aklıma geldi bu arkadaşım. Adam bir çok pozisyonda ya pas hatası yaptı ya da bencil davranıp topu kaptırdı. Zaten zamanında pas attığında,Konyaspor’u rahatlıkla pozisyona sokabiliyor. Bunu daha önceki haftalarda tecrübe ettik.

Yılmaz Vural’ın ne kadar deli dolu bir teknik direktör olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer Montano bu zihniyetini değiştirmezse,Yılmaz Hoca’nın hışmına uğrayabilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder