19 Temmuz 2010 Pazartesi

Kewell Yeniden Galatasaray'da





Galatasaray taraftarına, kim olduğunu bilmedikleri ama her gece sabahlara kadar gelmesini bekledikleri transferin gerçekleşmesini mi yoksa Harry Kewell'ın yeniden takıma katılmasını mı isterseniz diye soru sorulsa,büyük çoğunluk Harry Kewell diye cevap verirdi herhalde.İnanılmaz bir sevgi besliyor Galatasaray taraftarı Avustralyalıya karşı.Bu öyle bir sevgi ki, Kewell'ın saha içi performansından bağımsız.Öyleki Avustralyalı,geçen sene 20 maç bile oynamadı Galatasaray formasıyla.Ama lider yapısı,profesyonelliği ve beyefendi kişiliğiyle,ağırlık Galatasaray taraftarında olmak üzere,taraflı tarafsız herkesin sempati duyduğu bir futbolcu Harry Kewell.

Kewell ile ilgili spekülasyonlar geçen sezonun ortalarına doğru başladı.Gitti gidecek derken Kewell olayı taraftarda öyle bir hal aldıki ,artık kime sorsanız Kewell'ın bu sene Galatasaray'da son senesi diye cevap alıyordunuz.Bir de bunlara, sezon sonu Haldun Üstünel'in Kewell ile yola devam etmeyi düşünmüyoruz açıklaması yapması eklenince umutlar artık iyiden iyiye azalmıştı.Lakin taraftarın karamsarlıktan kurtulup,umuda doğru yönelmesini sağlayacak bir açıklama yaptı Galatasaray Başkanı Adnan Polat. Kewell ile ipler henüz kopmadı,devam edip etmeyeceğimize Dünya Kupasındaki performansına göre karar vereceğiz diyordu Polat.Tabiki bütün taraftarlar artık Avustralya'nın maçlarını,Galatasaray'ın maçlarını bekler gibi heyecanla bekliyor ve varsa yoksa Harry Kewell'ın performası üzerinde duruyorlardı.Ancak burada da beklenti gerçekleşmeyecekti ve Kewell Dünya Kupasında istediği süreyi alamayacaktı.Artık taraftarda bir damla dahi umut ışığı kalmamış,gelecek sene Kewell'ın hangi takıma gideceği konusunda tartışmalar bile başlamıştı.Ta ki düne kadar.Galatasaray, resmi sitesinden öyle bir açıklama yapıyordu ki dün gece;Sarı-Kırmızı renklere gönül vermiş herkes bayram yaşıyordu bu açıklamadan sonra.Evet Harry Kewell Galatasaray'da kalmıştı.Rüya gibiydi.Pino,Kallström,Makoun beklenirken Kewell gelmişti.Kewell'ın ne oynayacağından bağımsız,herkes takımda kalmasının bile büyük bir olay olduğu konusunda birleşiyordu.

Tabi bazı etkenleride atlamamak lazım.Eğer ki Roy Hodgson,Fulham'da kalıp Liverpool'un teknik direktörü olmasaydı,muhtemelen seneye Kewell'ı Spormax ekranlarında izliyor olacaktık.Bu anlamda İskoç hocanın kariyerinde yaptığı değişiklik ,Kewell ile Galatasaray'ın yollarının tekrar kesişmesine vesile oldu.Kewell ile nasıl bir sözleşme yapıldı ? Merak edilen konu bu.Benim duyduğum 500.000 euro nakit sonrası ise maç başı.Eğer böyleyse güzel bir anlaşma olmuş olur her iki taraf açısındanda.Olaya duygusal değil de objektif baktığımız zaman,Kewell'ın önümüzdeki sene sakatlığının nüksedip oynamama ihtimali var.Bu büyük bir riskti Galatasaray için, Kewell'ın geçen sene aldığı parayıda düşünürsek.Hem 6 artı 2 artı 2 zamazingosunun çıkması hem de Kewell'ın maç başı ücrete ''evet'' demesi bu ikiliyi birleştiren diğer bir etken.İlk geldiği sene 8 gol atmıştı Kewell.Geçen sene sakatlanana kadar ,lk geldiği seneki gol rekorunu geçmişti bile 9 golle.Bu sene sergileyeceği performansa göre bu istatistiği olumlu anlamda değiştirme şansı yüksek.Sakatlık yaşamadığı sürece bu istatistiği gerçekten katlayabilir Avustralyalı.

2 yorum:

  1. Kewell ile devam edilmiycekti bu sene öyle bi düşünce yoktu teknik heyette ama sol kanada oyuncu alamadığımız için ve taraftarın sevgilisi olduğu için 1 sene daha sözleşme imzalandı gibime geliyor. Benimde bildiğime göre 850 bin maç başına 20 bin biliyorum. Galatasarayımız ve Kewell için en iyisi oldu diyorum inşallah bi aksilik çıkmaz ve futbolu bizde bırakır..

    YanıtlaSil
  2. Bende taraftarın gönlü hoş olsun diye yapılmış bir transfer olarak görüyorum.Takıma yararlı olmaz mı ? Muhakkak olur.Ama taraftar Kewell ismi üzerinde bu kadar ısrar etmese,yeni sözleşme yapılmazdı.

    YanıtlaSil