18 Temmuz 2010 Pazar

Leo Franco'nun Gidişi



Bazen düşünüyorum acaba Galatasaray taraftarı bu adama gereğinden fazla mı tepki gösterdi diye.Leo Franco'yu sırf eleştirmek için eleştiren,bu sayede şirin gözükeceğini düşünen bir çok insan var.Bunların çoğuda blog yazarı diye kendisini tanıtan insanlar.Bunları,objektif olacağım diye, Galatasaraylı olmasına rağmen Fenerbahçe yalakalığı yapan insanlara benzetiyorum.Konuyla ilgili görüşünüz ne ise onu yazın.Kendi doğrularınızı paylaşın insanlarla,onları savunun.

Şöyle bir hafızamı yokladım,Leo Franco'yu, şu golde hatalı diye eleştirebileceğim maç sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.Yani bu adamı hatalı gol yediğinden dolayı kimse eleştiremez.Galatasaraylılar da Fenerbahçe maçında yediği golü emsal gösteriyor.Bu örneği verenlerin çoğuda Mondragon hastası insanlar.Ama biraz hafızalarını yoklasalar,Galatasaray aşkı ile yanıp tutuştuğunu sandıkları Mondragon'un,Fenerbahçe ile oynanan hemen her maçta hatalı gol yediğini görecekler.Peki bu insanlar o dönemde gidip Mondragon'u ıslıkladılar mı ? Hayır.Bir Akçaabat maçı vardı ıslıklandığı.Benim de yer aldığım kapalı tribün protesto çekmiştik Mondragon'a.Zira o sene kalecilik yapmaktan çok herşeyi yapıyordu.Ağlaması falan bunlar güzel şeyler ama beni bağlamıyor.Ben Galatasaray'ı severim kişileri değil.

Leo Franco'dan devam edelim.Çok soğukkanlı aynı zamanda profesyonel kaleci.Ekstra işler yapmıyor en büyük dezavantajı bu.İyi oynadığı tek maç,Vicente Calderon'daki Atletico Madrid maçı.Yeter mi? Yetmez.Bu yönden eleştirebiliriz Leo Franco'yu.Ortalama üstü bir kaleci portresi çizdi Leo.Eğer yabancı hakkını kalecide kullanıyorsan,Taffarel gibi adamı bulup getireceksin.Yoksa yerlilerle devam etmek en mantıklısı.Tabi yerli dediysek bu isimde Aykut olmayacak!Eğer Ufuk kendine baksa, Türkiye'nin en iyi 3 kalecisi içine girer ama barlardan çıkamıyormuş kendisi.Bana gelen bilgiler bu yönde.Rijkaard'ın da bu durumdan şikayetçi olduğu biliniyor.Yabancı kaleci transferi bu anlamda sürpriz olmaz benim açımdan.

Çoğu yerde söyleniyordu Leo Franco'nun takımdan gideceği.Ama benim için yetkili merci Galatasaray.org.Eğer orada yazmıyorsa,transfer haberlerini doğru kabul etmem.Orada açıklanmadan da olaylar hakkında yorum yapmam.Leo'nun yeni takımı Zaragoza gözüküyor.Gider paşalar gibide oynar orada.Hatalı golde yer ama bizim Türkiye'deki gibi medyanın gazına gelip,taraftar protestosu yemez. Yıllardır yedekte duran Aykut'a kapalı kutunun kralı olan Ufuk'a güvenen bir taraftara sahip Galatasaray.Taraftarın, medyanın gazına gelmeden,kendi doğrularına göre davranması gerekiyor.Yoksa kaleci dayanmaz Galatasaray'a.Eğer bu durum devam ederse,her Fenerbahçe maçından sonra kaleci değiştirmek durumunda kalırız,benden söylemesi

4 yorum:

  1. Hatalı gol her maç oluyorsa eleştiririm biz Francoyu neden aldık maç kurtarsın diye ama her maç 4 atarız 1 gol muhakkak yeriz nasıl iştir bu. Franco Galatasarayımız için iddaa ediyorum tek maç bile kurtaramamıştır. Bu arada Mondi ile Franco kıyaslanamaz arada çok kalite farkı var.

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle selamlar.

    Şu Mondi ile Franco arasındaki farktan bahsedeyim.Bence aralarındaki tek fark;Mondi daha cana yakındı Leo Franco ise daha soğuk bir adam.Onun dışında pek de bir fark yok.

    Bende zaten iyi oynadığı tek maçın Atletico maçı olduğunu yazdım.

    Her maç gol yememizin sebebi Leo Franco kesinlikle değil.Keza söylediğimde iddalıyım.Hatalı olarak yediği gol sayısı 1 elin parmaklarını geçmez.Golü zaten her kaleci yiyor.Leo ekstra bir kaleci değil kaldı ki.Ne çok iyi ne çok kötü

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Eminmisin ? 5-1 lik Fener maçını bi gözünün önüne getir derim.. Yada Juventus maçı Di Vaio desem hatırlarsın galiba..

    Sana ne diyorum Franco bize doğru düzgün en azından 5 puan kazandıramadı ligde.. Neyseki kurtulduk Allaha şükür..

    YanıtlaSil
  4. Leo Franco'nun oynadığı takımlara bakman yeterli iki kaleciyi karşılaştırırken.Bu iki kalecinin kariyeri sadece Galatasaray'dan ibaret değil. Galatasaray'ı baz alırsan söylediklerinde haklısın derim sana.

    YanıtlaSil