28 Temmuz 2010 Çarşamba

Young Boys-Fenerbahçe

Öncelike belirtelim,maç 21.15 te NTV de.

Basında büyük bir yanılgı var.Young Boys'u herkes çok hafife alıyor.Fenerbahçe'den kuvvetli bir takım olmadığı kesin ama bahsi geçtiği kadar da zayıf bir takım değil.Geçen sene son haftalara doğru şampiyonluğu kaybettiler onlarda Basel'e.Bu bağlamda Fenerbahçe ile bir benzerlikleri de söz konusu.Ama Young Boys Fenerbahçe'den daha hazır bir durumda şu an.Ligde 3. haftalarını oynayacaklar.Fenerbahçe içinse Galatasaray maçı büyük bir yanılgıya sebebiyet verdi.Eksiklerini göremediler.Bunda, hem maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamış olmalarının etkisi büyük hem de Galatasaray'ı yendik her şey tamam mantığında olmaları.. Üstüne üstlük as takım seviyesinde olan Caner,Lugano,M.Topuz,Uğur.Özer ve Gökhan Gönül'de yok.

Young Boys'ta ise en büyük handikap kalede.As kalecileri Wölfi cezalı.Yerine Bürki oynayacak kalede.Ve bu,onun Young Boys formasıyla 2.resmi maçı olacak.

Önce Fenerbahçe'nin sahaya çıkması muhtemel kadrosunu yazalım buraya.

Volkan Demirel, Bekir, Bilica, İlhan, Andre Santos, Kazım, Cristian, Emre, Stoch, Alex ve Gökhan Ünal (Semih)

Fenerbahçe bu sene farklı bir oyun stiline sahip olacak.En azından şu anlık görünen o.Kanat ağırlıklı bir oyun şablonu olacak bu.Alex'i bu sene kanatlara top aktarırken göreceğiz muhtemelen.Zaten Stoch ve Dia transferlerinin de başka bir açıklaması olamaz.Bunlar gol yüzdesi düşük ama çizgiyi iyi kullanan isimler.Forvete'de bitiriciliği yüksek bir oyuncu lazım.Bu beklentiyi karşılayacak oyuncu ne Gökhan Ünal olabilir Fenerbahçe'de ne de gündemdeki Asamoah Gyan.Fenerbahçe bu özellikte oyuncu arıyorsa uzaklara gitmemeli.Takım içinde aradığı isim mevcut zaten.Semih!

Semih öyle ahım şahım bir forvet oyuncusu olmamakla birlikte,bitiriciliği yüksek olan bir forvet.Aykut Kocaman'ın ısrarla istediği Asamoh Gyan ise bitiricilikten ziyade,boğusan bir oyuncu.Ama Guiza'da gidip pres yapıyordu değil mi ? O da rakiple boğuşuyordu.Neden yollandı, gol kaçırıyor diye.Ama şimdilik burada duralım,oyuncu değerlendirmelerine sezon başlarken yapacağımız analizde gireriz.

Biz biraz daha maçın üzerinde duralım.Bugün kontraatakla daha fazla pozisyon bulacaktır Fenerbahçe.Rakip çünkü işi İstanbul'a bırakmak istemeyecektir.Eğer forvette oynayacak oyuncuları biraz yetenekliyse bugün çok farklı işlere imza atabilİr.Fenerbahçe'nin bugün oynaması muhtemel savunma oyuncuları hata yapmaya çok müsait,deneyimsiz isimler.Bilica zaten tam bir el bombası,ne zaman ne yapacağı belli değil.Andre Santos'ta defans içi liderlik vasfına sahip bir oyuncu olmadığına göre,orada sıkıntı yaşanması muhtemel.Oradaki hataların en aza indirgenmesi,bir üst tura çıkabilme anlamında önemli.

Fenerbahçe ağır basan taraf ama Young Boys'da dirençli bir takım.Çok kolay galibiyet beklememek lazım.Tur İstanbul'a kalabilir.

3 yorum:

  1. çok rahat alırız maçı skorud sölim 2 0 D:D:

    YanıtlaSil
  2. Tutmadı :)

    Young Boys'tan gelen sonuç :2-2

    Not:Yanlış anons değildir! :)

    YanıtlaSil
  3. biz alıştık 10 kişi oynamaya :)

    YanıtlaSil