2 Ocak 2011 Pazar

Beşiktaş Cola Turka:71-73:Galatasaray Cafe Crown



Belki de sezonun en önemli maçlarından birini oynadı Galatasaray Cafe Crown. Hem kazanılan Fenerbahçe Ülker maçının anlamlı hale gelebilmesi hem de liderliği devam ettirebilmek adına mutlaka kazanmamız gereken bir maçtı.

Beşiktaş Cola Turka'da Cüneyt,Likholitov ve Chatman'ın olmayışları maç öncesi ibreyi Galatasaray'a doğru çeviren etmenlerdi. Galatasaray için tek dezavantaj,Çarşamba günü oynadığı Fenerbahçe Ülker maçında çok fazla efor sarfetmiş olmasıydı.

Galatasaray akıllı başladı mücadeleye ve aynı akıllılıkta da sürdürdü mücadeleyi. Bir deplasman takımı nasıl oynamalı bunu gözler önüne serdi. Maç Galatasaray lehine bir yerde kopacaktı. Bunun içinde sabırlı bir şekilde oynamak gerekiyordu. Galatasaray'da bunu başardı. Bir ara fark 14-15 sayıya kadar çıktı. İşte tam da bu bölümde Galatasaray sakinliğini koruyamadı. Rehavette diyebiliriz buna. Çünkü bu filmi daha önce iki kez görmüştük Pınar Karşıyaka ve Efes Pilsen maçlarında.

Efes Pilsen maçından sonra oyuncularına ''Siz Efes Pilsen'i gerçekte yendiniz,ama rehavete girdiğiniz için kaybettiniz'' demiş Oktay Hoca. Oyuncular ders çıkarmış olacaklar ki;bugün ehemmiyeti elden bırakmadılar. Tutku'nun bundaki payı elbette ki çok büyük.

Galatasaray Cafe Crown olarak ''şampiyonluk'' sözcüğünü ağzımıza almak istiyorsak,2 yeni takviveyeye ihtiyaç duyduğumuzu da itiraf etmek zorundayız. Kaliteli bir pota altı oyuncusu ve guard ile,bu takım çok önemli dereceler alır ligde,buna inanıyorum.

Zorlu bir hafta geçirdik. Bu zorlu haftanın sonunda hem liderliği ele devraldık hem de çok zorlu bir deplasmanı geride bıraktık. Mücadelesi ile formanın hakkını veren basketçilerimize canı gönülden teşekkürler.

2 yorum:

  1. "Oyuncular ders çıkarmış olacaklar ki;bugün ehemmiyeti elden bırakmadılar."

    Abi yapma ya maçı izleyip bu yorumu nasıl yaptın şaşırdım. Rehavete ancak bu kadar girilirdi.

    Resmen 15 sayı farkla öndeydik 8 dk kala. Koskoca Iverson 7 sn kala faul yapmasa uzardı maç, ve büyük ihtimal kaybederdik, o gaza gelmiş taraftarla.

    60-45'e kadar kızacak bir şey yok, çünkü gerçekten yürekten mücadele ediyorlar, ama son 8 dk o kadar yanlış hücum tercihleri yaptık ve savunmayı boşladık ki, buna kızmamak elde değil.

    Rancik ve Rochestie iyi niyetliler. Ama playofflar için geçen seneki Rancik ve Rochestie'den daha iyi bir guard gerekli gerçekten. Fark yaratabilecek oyuncu sayısı az. Keşke Ender'i alabilsek Efes'ten.

    YanıtlaSil
  2. Beşiktaş'ın geriden gelip maça ortak olduğunu ben de biliyorum, orada verdiğim örneklere bakarsan Karşıyaka ve Efes maçlarını kaybettiğini söyledim takımın. Bir şekilde kazanmayı bildiler bu sefer, bunu kastederek yazdım o cümleyi.

    Verdiğin isimlere ek olarak,Andric'te bence istediğimiz katkıyı veremiyor bize. Yetersiz gibi sanki. Halbuki Euroleague görmüş adam.

    YanıtlaSil