20 Ocak 2011 Perşembe

Yekta Kurtuluş Galatasaray’da




Resmi siteden duymadan,transferler hakkında blogda yazı yazmayı pek sevmem ama transferi Yekta’nın ağzından duyunca,yazmanın doğru olacağına karar verdim.

Herhalde güne Yekta transferini öğrenerek başlamak,bir Galatasaraylı için şöyle bir kaosta,çok büyük mutluluk veren bir olay olsa gerek.

Yıllardır bir yerlerimizi yırtıyoruz Galatasaray’ın kanayan yarası orta saha,buraya adam transfer edin diye;ancak ne hikmetse bu bölgeye yıllardır adam gibi transfer yapamadık. Demek ki bu transferlerin yapılması için,takımın başına Hagi gibi diktatör birinin geçmesi gerekiyormuş!

Sezona Mustafa Sarp,Barış,Ayhan,Lorik Cana orta sahası ile başladık. İlk 11 yap deseler,tek koyacağımız adam Lorik Cana iken,diğer 3 isim rotasyona dahi sokulamaz iken,Galatasaray olarak,bu üç ismi ilk 11 oynarken gördük hep. Hem Hagi’nin hem de Rijkaard’ın oyun sistemini düşündüğümüzde,bu isimlerle başarılı olmak hayalcilikti.

Devre arası 5 takviye yapılacak dendiğinde,bu isimlerin kaç tanesi orta saha olacak,büyük bir merak içerisindeydim.

Galatasaray’ın kısa vadede takviye yapması gereken mevkileri belliydi. Kaleci,santrafor ve orta saha. Hagi akıllı ve istediğini yaptırabilen bir adam. Galatasaray’ın yaptığı transferler tam da bu mevkilere oldu. Hatta orta sahaya 2 adam aldırdı Hagi. Allah Razı olsun!

Yekta hem ilk 11 oynayabilmesi hem de rotasyonda kullanılabilmesi açısından tam bir joker transferi oldu Galatasaray için. Gelecek sene,orta saha havuzu daha da genişletilmeli, o mevkide rotasyona girecek oyuncuların daha da kaliteli hale gelmesi gerekli. Sene sonunda Galatasaray’ın yapacağı ilk iş bu olmalı. Misal,Lorik Cana çıktığı vakit yerine Yekta,x,y girmeli(illa isim isterseniz x:Taner Yalçın olsun y: Murat Ceylan).Ayhan ile Mustafa Sarp değil!

Ancak Ocak ayında oluşumuz,zamanın kısıtlı olması,bu planları sene sonuna bırakmamıza sebep olan durumlar.

Culio ve Yekta transferleriyle beraber,orta saha olarak seviye atladı Galatasaray. Bu durumdan memnun olmamız lazım. Fazla değil,1 ay öncesine kadar burada Sarp-Ayhan-Barış oynuyordu. İkinci yarı ile beraber,bu adamlar ilk 11 oyuncusu olmaktan çıkıp,rotasyon oyuncusu olacak. Lucas Neill’in gelmesiyle beraber ise,yıllardır özlemini çektiği,mücadeleci bir orta sahaya sahip olmanın mutluluğunu yaşayacak Galatasaraylılar.

Eğer olurda Stancu da transfer edilirse,bir büyük eksiklik daha giderilmiş olacak. Zira takımın yaptığı mücadelenin anlam kazanabilmesi için,girilen pozisyonların da gol olması gerekiyor. Mevcut Galatasaray kadrosunda ise,maalesef bir golcü yok. Stancu’nun hem genç oluşu hem de,golcü olması;Galatasaray için yeterli özellikler. Bu konudaki gelişmeleri de bekleyip görmek lazım.

Şunu söyleyebiliriz ki,Hagi Florya’da ipleri eline almış görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder