8 Ağustos 2010 Pazar

Bursaspor:0-3:Trabzonspor




Öncelikle bir yanlışı giderelim.Hani diyorlar bu kupayı en çok kazanan takım Fenerbahçe diye.Külliyen yalan.Bu kupa daha önce ''Cumhurbaşkanlığı Kupası''adı altında oynanıyordu.Bir süre ara verildİ ve şu an isim değişikliğiyle aynı sistemde devam ediyor.İsim değişti diye de geçmişi yok sayamazsınız değil mi ? Bu kupayı en çok kazanan takım Galatasaray'dır 11 kez ile. Fb ve Bjk de 8 er kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdiler.

Ertuğrul Sağlam geçenlerde bir röportajında'' 3 büyüklerden daha hazır durumdayız'' demişti. Açık söyliyim dün sahada yer alan Bursaspor ,lige zerre kadar hazır değildi.Neye dayanarak bu açıklamayı yapmış merak ettim doğrusu.Sanki bütün kamp dönemi boyunca sadece topla çalışmışlar hiç kondisyon çalışması yapmamışlar.Özellike orta sahası dün perişan haldeydi Bursa'nın.Trabzonspor maçı orta sahada kazandı desek yeridir.Sercan girene kadar direnç bile gösteremeyen bir Bursaspor vardı sahada.Özellikle orta sahada yer alan isimler hiç katkı sağlayamadı.Trabzonspor ise rakibini iyi analiz etmiş.Şenol Güneş maç boyunca orta saha üstünlüğünü elinden bırakmadı ve bu sayede rakibini forse etti.

Fizik olarakta,taktik-teknik olarakta çok iyi hazırlanmış Trabzonspor.Özellikle Şenol Güneş geçen senenin ortasında takıma dahil olarak,takımı çok iyi analiz etme fırsatı buldu.Takım olma olgusunu Trabzonspor'a aşıladı. Bunu yaparken de eksiklerini görme fırsatı buldu takımın.Ve Transfer stratejisini de buna göre belirledi.Şenol Güneş'in bir de armağanı oldu Trabzonspor camiasına o da ; Alanzinho. Sol açık diye alındı Alanzinho,Hugo Bross döneminde de o mevkide kullanıldı haliyle.Lakin Şenol Güneş'in gelişiyle kendini buldu Alanzinho.Şenol hoca onu orta sahanın ortasında oynattı ve veriminide eskisine oranla 2 kat daha artırdı.Hızlı oyunuyla Bursaspor orta sahasını çok rahat bir şekilde ekarte etme başarısını gösteren Alanzinho'ya;Selçuk ve Ceyhun'un da etkili oyunları eklenince oyunun bütün hakimiyeti Trabzonspor'a geçti. Ertuğrul Sağlam ikinci yarıda Kirita-Bekir Ozan değişikliği yapsa da ,değişen bir şey olmadı.

Bir kere maça kafaca hazır olan,maçı daha çok isteyen taraf(taraftarıyla,futbolcularıyla,teknik ekibiyle) Trabzonspor'du.Zaten maça gelen Bursalı ve Trabzonlu seyirci sayılarına bakarsanız,gerçeği görürsünüz.İnanmamıştı Bursasporlular bu maça.Bu maç Bursa açısından hazırlık maçından öteye gidemedi.Hiçte öyle sezona hazır falan değil Bursaspor.Ve liglerin başlamasına da 1 haftalık bir süre var.Eğer ki bu kısa süre içerisinde inanılmaz bir efor sarfedip,bütün eksiklerini kapatırsa Bursa;işler yoluna girer ama bu çok zor bir ihtimal.Bursanın en az 2 haftaya daha ihtiyacı var hazır olması için.

Biz biraz daha Trabzon'u konuşalım.Kupa onlar için çok iyi bir moral oldu.Zaten çok dirençli bir takıma sahipler.Bir de üstüne böyle bir motivasyon eklenince sezon öncesi inanılmaz derecede güçlü bir ekip haline geldiler.Ama hazırda olmak zorundalar,zira haftaya Liverpool ile inanılmaz derecede zorlu bir maça çıkacaklar.İşleri hiçte kolay değil.Eğer Anfield Road'tan tek farklı mağlubiyetle Trabzon'a dönerlerse,bir sürpriz gerçekleşebilir.

Bir parantez'de yeni transfer Jaja'ya açalım.Kendisi henüz çok genç(23 yaşında).Brezilyalılar ona Rivaldo diyormuş.Kendisi Sol açık'ta oynayabiliyor forvet dışında.Kendisini herkes gibi bende Beşiktaş'a 40 metreden attığı golle tanıdım. Sadri Şener Jaja'yı Bjk Fb ve D.Kiev'in elinden aldıklarını söylüyor.Haklılık payı olabilir.Hem yaşı genç hem boyu inanılmaz uzun hem de ayaklarına çok hakim.Trabzon için aranan kan olabilir.

Bir de Teofilo var dünkü maçta bahsedilmesi gereken.3 gol falan attı ama oyun içerisinde sıfırdı.Hatta Umut'un sakat olduğunu bilmiyordum ve Şenol Hoca'nın neden o kadar sabrettiğini merak ediyordum.Eminim ki kadroda Umut Bulut olsa,Şenol Hoca Teofilo'ya bu kadar sabretmezdi.Tabi 3 gol atması onun açısından büyük moral oldu.Golü koklayan bir adam.Şimdi Jaja'da geldi ve orada Şenol Güneş nasıl bir politika uygulayacak bende çok merak ediyorum doğrusu.

Kısacası Trabzonspor iyi yolda,Bursa'da ise işler yolunda değil.Şampiyonluğun verdiği rehavete kapılmış durumdalar Maalesef.

2 yorum:

  1. 1.Tümüyle doğru bir yazı.
    2.Büyük kimmiş gördü herkes.
    3.Bursaspor'un büyük klüb olması için daha çoook kupalar kazanması lazım bu işler 1 süper lig kupasıyla olmuyor malesef bunu öğrenmeliler.
    Tebrikler OGİ yazı için :D

    YanıtlaSil
  2. Senin yazıyı neden beğendiğin belli :)

    YanıtlaSil