23 Ağustos 2010 Pazartesi

Hayaller Suya Düşerken




Aslında bile bile ladeste diyebiliriz şu anda geldiğimiz durum için.Her ne kadar hücümda Kewell,Baros,Arda,Elano gibi oyunun bu yönünü çok iyi oynayan oyunculara sahip olsak da;onlara destek olacak,en az bunlar kadar kaliteli bir orta saha oyuncusuna sahip olamayışımız,bugün bizim bu noktada olmamıza sebebiyet verdi.

Bugün inanılmaz hırslı,maçı kazanmayı isteyen bir Galatasaray vardı sahada.Öyle ki ilk yarı oynadığı futbolla adeta rakibini kendi yarı sahasına hapsetti ve oyunu rakip yarı sahada oynadı Galatasaray.İnanılmaz derecede gol pozisyonlara girdi ama bunları değerlendiremedi.İşte sorunda burada ortaya çıkıyor.Kewell ile Baros gününde olmadığı vakit Galatasaray gol atamıyor.Bal yapmayan arı gibiydi bugün Galatasaray.Tüm oyuncular çalışıp didindiler ama bunun meyvesini alamadılar.İşte tam da bu noktada devreye orta saha oyuncularının dahil olması gerekiyordu.Futbol bu.Her oyuncu her zaman gününde olmayabiliyor.Milan Baros'ta bugün gününde değildi ve kendisine yakışmayacak goller kaçırdı.Burada sazı eline orta saha elemanlarının alması gerekiyordu.Orta saha diye adlandırılan mevkide görev alan Galatasaraylı futbolcular, oyunun hücum yönünü oynamaktan o kadar uzaktılar ki,ceza sahasına geldikleri zaman elleri ayaklarına dolaşıyordu.Yan pas,geri paslarla top çeviriyorlar sadece.Tek yapabildikleri bu.Oyunun hücum yönüne katkı veremiyorlar.Bu da Galatasaray'ın hücum silahları gününde olmayınca, Galatasaray'ı olumsuz yönde etkiliyor.Galatasaray'ın bu transfer sezonunda olsun,geçen transfer sezonunda olsun kanayan yarası aleni biçimde belli.Orta saha. Ama ne hikmetse buraya gerekli takviyeler yapılamıyor.Yapılamayınca da Galatasaray,kendinden kalite olarak düşük seviyedeki takımlara karşı zor anlar yaşıyor, onlara diş geçiremiyor.Diş geçirdiklerine karşıda istediğini yapamıyor, sadece diş geçirmekle yetiniyor.Eğer beklenilen orta saha transferi gerçekleşmezse,Galatasaray'ın oynadığı her maçtan sonra biz burada aynı yorumları yapmak zorunda kalacağız,hep aynı sorunlardan dem vuracağız.

Rijkaard maçtan sonra açıklamalarda bulunmuş.İstediğimiz orta saha oyuncusunu bulamadık diye.Eyvah ki ne eyvah! Umarım Jan Polak ve Grella'yı arar duruma gelmeyiz. Ama korktuğum başıma gelecek gibi. 31 Ağustos Salı günü bitecek olan transfer dönemine kadar Galatasaray'ın 2 orta saha oyuncusunu nasıl bulacağını açıkçası tahmin bile edemiyorum.Keza Rijkaard bu sayının 3 olduğunu söylemiş.

Eskiler anlatıyor.Gökmen Özdenakların Galatasaray forması giydiği senelerde,yine bal yapmayan arı gibiymiş Galatasaray.Rakibi eziyor ancak sonuca ulaşamıyormuş.Galatasaray'ın bu orta saha elemanları ile o dönemden pek farklı olmayacağını söyleyenler çoğunlukta.

Eğer minimum iki orta saha transferi,bu transfer döneminde yapılmazsa; Galatasaraylılar olarak inanılmaz kötü bir sezon geçirmeye hazırlıklı olalım.

Kimsenin çıkıpta bahane bulmaması gerekiyor bu duruma.Çünkü Galatasaray yönetimi bile bile lades dedi.Bu yüzden hayıflanma hakları da yok ne yazık ki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder