9 Ağustos 2010 Pazartesi

Sevilesi Adam: Milan Baros



Bazı futbolcular vardır; çok şey yapmasa da kişiliğiyle taraftarın gönlünü kazanan, varlığıyla taraftarı heyecanlandıran... Mesela Harry Kewell'dır bunun en güzel örneği. Adam geçen sene sakatlıklarla boğuşmuştur, istediği katkıyı takıma verememiştir ama taraftar tarafından sevilen, sayılan bir oyuncudur. Kewell'ı ben de severim ama Milan Baros'a karşı beslediğim sevgi bambaşkadır. O da geçen seneyi sakatlıklarla geçirmiştir mesela, geldiğinden beri o da şampiyonluk görememiştir. Ama farklıdır Milan Baros..

Düşünelim ki bir sevgiliniz var. Uzun süredir berabersiniz. O kişiyi de inanılmaz derecede seviyorsunuz. Arkadaşınız; '' Bu kızda ne var da bu kadar çok seviyorsun?'' diye sorduğu zaman, klasik olarak saçı, gözü, kaşı falan diye geçiştirici cevaplar verirsiniz. Aslında siz de bilirsiniz ki ne kaşıdır o kıza aşık olma nedeniniz, ne de gözü. Adını koyamadığınız başka bir şey vardır onu size bağlayan. İşte o adını koyamadığınız şey, sizi saf bir şekilde sevmeye iter o kişiyi.

İşte taraftarların bir futbolcuya bağlanıp, onları gözü kapalı destekleyip, efsane sayması da bundan farklı değildir. Mesela Galatasaray taraftarının bir numaralı sevgilisi Hagi'dir(Yabancı futbolcuları baz alırsak) Hagi Galatasaray'a kupa kazandırmasa da,önemli maçlarda oynamasa da o taraftar onu yine severdi.Hagi farklıydı çünkü. Kimi mücadele hırsını severdi, kimi duruşunu. Kimi sol ayağına hastaydı Hagi'nin, kimi de sakallarına. Ama bütün bunların dışında Hagi'ye inanılmaz bir sevgi beslerdi Galatasaray taraftarı, adı konulamayan...

Milan Baros da öyle bir futbolcudur benim için. Sahada varlığını görmek bile bana büyük haz verir, beni neşelendirir. Sevdiğine kavuşmuş yaralı aşık gibi mutlu olurum onu takımda görünce. Ama dertliydik sene başında. Baros'un sözleşmesi sona eriyordu çünkü sezon sonunda. Düşünmüyorduk belki Baros'un gitme ihtimalini ama o yüzde 1 lik ihtimal bile insanı tedirgin etmeye yetiyordu. Tam da böyle bir ortamda imdada Galatasaray yönetimi yetişti. Baros ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalandığını duyurdu resmi siteden. İşte o an içimde öyle bir mutluluk, öyle bir ferahlık oldu ki sormayın gitsin..

Seviyoruz seni Milan Baros. Hep bizimle kal.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder