31 Ağustos 2010 Salı

Emiliano İnsua Galatasaray'da



Misimovic transferiyle yaşadığım sevince ufak bir ara verip,dün gece İstanbul'a gelen diğer bir yeni transfer, İnsua'yı değerlendirelim.

Rijkaard'ın sisteminde golcü orta saha kadar,hücumcu beklerde büyük önem teşkil ediyor. Rijkaard geldikten sonra Sabri'nin yakaladığı çıkışı hepimiz biliyoruz. Geçen sene Keita ile birlikte sağ kanatta inanılmaz işler yaptılar. Ama aynı şeyleri sol kanat için söylemek mümkün değil. Arda olsun,Kewell olsun sol kanatta inanılmaz derecede yalnız kaldılar. Hakan Balta sol kanattan pek fazla destek veremiyor,versede bu destek çok geç geliyor. Bu sefer de Hakan Balta ileride kalıyor ve geriye dönüşlerde sıkıntı yaşıyor. Kısaca Hakan Balta, Rijkaard'ın aradığı bir bek değil. Aslında bu denli yavaş bir oyuncudan bek olur mu, o da büyük soru işareti. Galatasaray'ın sol tarafı o kadar aciz bir haldeki,sol bek ile zerre kadar alakası olmayan Caner Erkin'den sol bek yaratmak zorunda kaldı geçen sene Frank Rijkaard. Nitekim Caner'de gösterdiği performans ile bek oyuncusu olmadığını aleni biçimde gösterdi.

Bu seneye gelelim. Rijkaard'ın bir savunma oyuncusu istediğini biliyoruz. Ama bu savunma oyuncusunun mevkisi hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Sol bekte olabilir,stoperde. Ama İnsua transferi ile Rijkaard'ın bir sol bek oyuncusu istediği öngörüsünde bulunabiliriz. Aslında Çağlar sakat olmamış olsaydı belki de bu transfere gerek kalmazdı,bilemeyiz. Bu transferden sonra,Hakan Balta'yı stoperde Lucas Neill'ın yanında görebiliriz. Geçen senede Hakan Balta'nın stoper oynadığı maçları biliyoruz. Servet'e oranla ayaklarına daha hakim,bir defans oyuncusuna göre fazlasıyla soğukkanlı bir oyuncu. Bek olmaz dedik ama stoper olarak çok iyi verim alabiliriz Hakan Balta'dan.

Gelelim İnsua'ya. Geçen sene 31 maça çıkmış Liverpool forması ile. Bu gerçekten iyi bir rakam. Bu sene Konchesky'nin transferiyle 2 hatta 3. alternatif konumuna düştü genç oyuncu. Bu denli yetenekli bir adamı kaybetmek istemeyen Liverpool'da,Galatasaray'a kiralamayı uygun gördü bu oyuncuyu. Zira kendileride bu oyuncunun geleceğinden çok umutlular,sürekli oynayıp gelişmesini istiyorlar. Sözleşmenin şartlarını bilmiyoruz. Kiralık olarak geldiği kesin. Ama opsiyon olup olmadığı belli değil. Liverpool'a kiralama bedeli ödenmedi bu transfer için,ilk gelen bilgiler bu yönde.

Netice itibariyle Rijkaard'ın istediği ''hücumcu sol bek'' kriterine uyan bir oyuncu İnsua. Galatasaray'a muhakkak katkı sağlayacaktır.

2 yorum:

  1. açıkcası misimovic den daa çok katkı beklediim oyuncu dilerimki bonservisiyle de alınır ama orda Hakan Baltayı bitirirsekde bnce hm Galatasaray için hemde Türk futbolu için önemli kayıp olur 2 maçlık hatasından dolayı....

    YanıtlaSil
  2. Hakan Balta'yı stoperde kullanma ihtimali yüksek Rijkaard'ın.Muhtemelen bekte verdiği katkıdan daha fazlasını verir stoper oynarsa.

    Milli takım için sıkıntılı bir durum yalnız. Çünkü Hakan Balta dışında ikinci bir sol bek yok.(Aslında Çağlar var ama o da sakat). H.Balta stopere kayarsa Galatasaray'da, Milli takımda bek oynarken sıkıntı yaşayabilir.

    YanıtlaSil