19 Ağustos 2010 Perşembe

Türk Futbolunun Geleceği:Mesut Özil




Mesut Özil'in Real Madrid'e transfer olması,Türk futbolundaki çok büyük bir sorunuda gözler önüne sermiş oldu.Peki neydi bu sorun ? Sorun aslında belli.Yıllardır kanayan yaramız olan dışarıya oyuncu ithal edememek.

Şu anda Türk futbolunun en yetenekli ve en önemli oyuncusu olan Arda,zamanında bu konuyla ilgili açıklama yapmıştı.

Arda Turan:''Türk pasaportu değil de başka bir ülkenin pasaportunu taşısaydım şimdi Avrupa'nın büyük kulüplerinden birinde oynuyor olurdum''. demişti
O gün Arda Turan'ın açıklamalarını bağnazca eleştirenler,bugün Arda'nın ne demek istediğini iyi anlamışlardır sanırım.

Eğer bugün Mesut Özil Almanya değilde Türk Milli takımında oynamış olsaydı,muhtemelen Real Madrid'e transfer olamayacaktı.Yine muhtemelen Mesut Galatasaray'a,Mesut Fenerbahçe'ye,Mesut Beşiktaş'a diye haberler okuyor olacaktık.

Bu anlamda Mesut'un Real Madrid'e transferi Türk oyuncular içinde büyük önem teşkil ediyor.Mesut ile 6 yıllık sözleşme imzaladı Real ve Mesut'ta orada bir sakatlık yaşamadığı müddetçe başarılı olacak.Başarılı olduğu vakitte,Türk futbolculara bakış açısı bir nebzede olsa değişecek.

Bizim dışarıya oyuncu ithal edemememizin önündeki en büyük engel,Türk futbolcularının Avrupa kariyerlerinin çok başarılı olmaması.İstisna olarak Hamit,Tugay ve Nihat'ı gösterebiliriz o kadar. Mesela çok zayıf gördüğümüz Afrika ülkeleri bile oyuncu pazarlamada bizden daha başarılılar.Çünkü adamların özgeçmişi çok iyi.Zamanında futbol dünyasına iyi oyuncular armağan ettiklerinden,bugün orta sınıf bir oyuncuyu bile,çok rahat bir şekilde,Avrupa'nın önemli kulüplerine yollayabiliyorlar.Biz ise bu konuda malesef o kadar başarılı değiliz.

Netice itibariyle,yatıp kalkıp Mesut'un orada başarılı olması için dua etmeliyiz.Mesut'un Türk kökenli oluşu bu kez işimize yarayabilir zira.

2 yorum:

  1. Hayır, Mesut kesinlikle Türkiye'nin övünebilecegi bir adam degil.

    Neden dersen eger, adam Almanya'da dogmuş, bütün gelişimini Almanya'da yaşamış etmiş. Futbol kültürü desen yine aynı şekilde. Mesut Özil için sürekli '' Bizim futbolcumuz, aslan Türk, kaplan Türk, yaşasın ! '' denmesini anlamıyorum ben.

    Türk kökenli olması güzel bir şey evet. Almanya'daki Türkler'e olan önyargının kırılmasını saglar. Bu transfere en son sevinecek kitle Türkiye'de yaşayan Türkler'dir.

    A.G

    YanıtlaSil
  2. Aykut,

    Mesut'un Türk sayılıp sayılmaması konusunda fikirlerimi biliyorsun.Bende senin gibi düşünüyorum.Ama o olay farklı.Bu adamı Türk kökenli diye tanıtacaklar.Türk kökenli Alman oyuncu.Yazının sonunda da ''Mesut'un Türk kökenli oluşu bu kez işimize yarayabilir '' dememin sebebi bu.

    YanıtlaSil