1 Eylül 2010 Çarşamba

Yobo Fenerbahçe'de



Her ne kadar Fenerbahçe'nin Aykut Kocaman ile başarılı olamayacağını düşünsem de; eksik olduğunu hissettikleri bölgeye yaptıkları transferleri de değerlendirmek lazım.

Fenerbahçe'nin Bilica'yı nasıl transfer ettiğini hala anlamış değilim. Anadolu takımlarında yıldızı parlayan yabancı oyunculara talip olmak,son zamanlarda moda oldu. Özellikle Beşiktaş Tabata'ya 8 Milyon euro vererek,inanılmaz bir transfer yanlışı yaptı. Fenerbahçe'de Bilica'da bu modaya uydu. Anadolu takımlarında oynamak ile büyük takımlarda oynamak arasında gerçekten büyük fark var. Bir oyuncu Anadolu takımlarında iyi oynuyor diye büyük takımlarda da iyi oynayacak diye bir kaide yok,özellikle yabancı oyuncular için bu geçerli. Eğer o takımlardan bir transfer gerçekleştirme düşüncesine sahipseniz,iyice düşünmeniz gerekli bu transfer hamlesini. İşte bu ortamda iyi planlanmamış bir transfer olmuştu Bilica Fenerbahçe için. Ve geçen sene boyunca Fenerbahçe,bu yanlış hamlenin cezasını çekti ve çekmeye de devam ediyor. Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyduğu iki mevkiden birisi stoperdi. Diğeri de bir ön libero. Bilica'nın saatli bomba oluşundan dolayı öncelik oraya verildi ve transfer hamlesi oraya yapıldı. Yobo kaliteli futbolcu. Premier Lig de oynadığı maç sayısı gayet iyi. Yaşının biraz fazla olması bir dezavantaj. Bilica'dan sonra Fenerbahçe taraftarında bambaşka bir oyuncu etkisi yapacaktır kuşkusuz lakin Fenerbahçe'de ki stoper sorunu Bilica ile bitmiyor. Buradaki en büyük sorun bence Lugano'da. 2 senedir yokları oynuyor desem Lugano için, sanırım yanılmış olmam. Geçen sene 2 ay takım aradı,hazırlık kampında pek çalışmadı ve verimsiz bir sezon geçirdi. Bu seneye de çok iyi başlamadı. Özellikle PAOK maçında yenilen goldeki hatası yadsınamaz. (Kadıköy'deki). Bu anlamda Fenerbahçe'deki savunma sorununu Bilica'ya endekslemek doğru olmaz. Lugano'da kendine çeki düzen vermez ise o mevkide yine sıkıntı yaşanabilir.

Yobo Fenerbahçelilerde Uche etkisi yapabilir. Kendisi Uche'yi andırıyor zira. Yalnız yaptığı açıklama biraz yapmacık kalmış,hedeflerim doğrultusunda Fenerbahçe'yi seçtim demiş. Fenerbahçe Şampiyonlar Liginden elenmese,ya da UEFA Avrupa Liginde yoluna devam etse,bu söylediğini anlayışla karşılarım. Ama elinde Sadece Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası kalmış bir takım hakkında bu yorumları yapması gerçeklikten uzak bir açıklama.

Genç bir oyuncu olsa,gelişmesi için oynaması gerekse, Fenerbahçe tercihini doğru bulabilirdim. Premier Lig de yıllardır oynayan bir oyuncunun, bu tarz açıklamalar yapması,tribünlere oynamaktan farksız bence. Ama Türkiye'de bu tarz söylemler rağbet görüyorum maalesef. Bu anlamda dersine iyi çalıştığını söyleyebiliriz Yobo'nun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder