21 Eylül 2010 Salı

Antrenör Farkı



Aslında daha önce yazmam gerekiyordu bu konu hakkında ancak bir şekilde fırsat bulamadım. Şimdiye kaldı.

Manisaspor Makukula'yı transfer ettiği zaman,Manisa'daki sorunun bu transferle çözülemeyeceğini,antrenör değişikliği gerektiğini belirtmiştim. Hakan Kutlu da, takımı Antalyaspor'a kaybedince istifasını verdi. Hakan Kutlu iyi niyetli bir hoca,belki kafasında çok güzel planlar var ama bunları bir türlü çalıştırdığı takımlara yansıtamıyor. Bunun neticesinde de çalıştırdığı takımlar başarısız oluyor.

Hakan Kutlu'nun yerine göreve gelen teknik adamsa tam bir nokta atışı Manisaspor için. Hikmet Karaman.

Daha önce defalarca bahsettim. Sistem teknik direktörü,taktik teknik direktörü diye. Sistem antrenöründen uzun vadede başarı beklersin,taktik antrenöründen de kısa vadede.

Hikmet Karaman'da tam bir taktik antrenörü. Zaten bunuda hemen belli etmiş olacak ki,çalıştırdığı takım Trabzonspor'u deplasman yenmiş.

Maçın tamamını izleyemedim,özetini izleme fırsatı buldum. Takıma bir canlılık getirdiği çok net belli oluyor. Takımdaki oyuncularda özgüven tavan yapmış durumda. Böyle bir başlangıç hiç kuşkusuz,morallerin tavan yapmasını sağlayacaktır. Hikmet Karaman içinde bundan güzel bir başlangıç olamazdı.

Manisaspor'un Trabzonspor'u yenmesinin ardından,işte Makukula farkı diyenler var. Bir fark olduğu doğru ancak bu farkı oluşturan Makukula değil,Hikmet Karaman. Makukula kuşkusuz çok önemli bir transfer ancak Hikmet Karaman'ın gelişi takımı ayağa kaldırdı,Makukula'nın transferi değil.

Bu hamleyle birlikte, Manisaspor'un ''ligden düşme gibi bir korku ''taşıma ihtimali de sıfıra yaklaştı. Henüz ligin başı. Hikmet Karaman'a ayak uydurabilirse futbolcular-ki uydurmama gibi bir ihtimalleri yok- ligi bu sene için ilk 10 da bitirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder