1 Eylül 2010 Çarşamba

Fatih Tekke Beşiktaş'ta




Son gün bombaları bir bir patladı. Galatasaray geçen gün Misimovic ile İnsua'yı açıkladı,dün Fenerbahçe Yobo'yu İstanbul'a getirdi..

Bugünün bombalarından bir tanesini de Beşiktaş patlattı.(Diğer bomba da Manisaspor-Makukula anlaşması). Haftalardır forvet diye yanıp tutuşan ve gündemine bilimum ismi alan Beşiktaş;hepimizin yakından tanıdığı(Özellikle Trabzonsporluların) bir isimle,Fatih Tekke ile sözleşme imzaladı.

Gerçekten sürpriz bir gelişme oldu bu. Önce Robinho söylentileri çıktı,ardından Benfica'nın 19 yaşındaki genç yeteneği ile anlaşıldı dendi,taraftar tam yabancı bir forvet oyuncusuna kendini alıştırmışken Fatih Tekke açıklandı.

Aslında mantıklı bir transfer hamlesi bu. Yabancı sınırlamasının olduğu ,yabancı kontenjanında da sıkıntı çekildiği bir noktada;alınabilecek en iyi yerli alternatiflerden biriydi Fatih Tekke. Sercan'a,Mevlüt'e falan gidip deli paralar saçılacağına, hem ihtiyacı karşılaması hem de forvet mevkine zenginlik katma açısından, Fatih Tekke'yi cüzi miktara transfer etmek daha akılcı bir hamle. Türkiye liginde Fatih Tekke Beşiktaş'ın ihtiyacını karşılayabilir. Avrupa kupalarında ise zaten yabancı sınırlaması yok,bu yüzden Bobo ilk tercih olacaktır.

İşin ilginç tarafı,Trabzonspor cayır cayıf forvet ararken,Fatih Tekke'yi neden tercih etmedi. Hem bonservisi çok uygun hem de Trabzon'un evladı. Ya başkan ile ya da Şenol Güneş ile bir derdi var Fatih Tekke'nin. Ya da en son olasılık;Şenol Güneş Fatih Tekke'yi takımına istemedi.

Trabzonspor taraftarları muhtemelen sinirlenmiştir bu transfere. Her platformda Trabzonlu olduğunu belirten ve adı Trabzonspor ile özdeşleşmiş bir ismin,ezeli rakibe transfer olması, haliyle sinir bozar. Kabul etmek zor olsa da,değişen günümüz futbolunda bu tarz olaylara çok sık rastlıyoruz. Doğal karşılamak lazım böyle olayları. Bu tip transferlerden sonra,basına açıklama yapan futbolcuların söylediği gibi ;

''Onlar profesyonel futbolcu''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder