1 Eylül 2010 Çarşamba

Makukula Manisaspor'da


Düzeltme: Bonservis bedeli 2 milyon euroymuş.

İşte son günün en bomba transferi. Geçen yılın gol kralı Makukula Manisaspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Trabzonspor peşinden koştu alamadı, Kayserispor defalarca girişimde bulundu yine alamadı. Kısmet Manisaspor'a imiş!

Manisaspor yeni sezona teknik direktör değişikliği yaparak başladı. Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı yerine Hakan Kutlu getirildi. Hakan Kutlu iyi niyetli bir hoca ama başarıyı yakalayabilecek bir hoca değil. Henüz o olgunluğa ulaşamamış maalesef.

Bu sene Manisaspor'u tek forvet oynarken görüyoruz. Çoğunlukla maça tek forvet ile başlıyorlar,ilerleyen dakikalarda forveti çiftliyorlar. Sonradan oyuna giren isimde değişiklik oluyor genelde. En büyük yanlışta orada aslında. Çift forvete dönüş gerçekleşince ileri ikilide Kahe- İsaac ikilisi görev alıyor. Ama ne hikmetse bu ikili arasında bir doku uyuşmazlığı var. Şu ana kadar istenilen verim alınamadı bu ikiliden. Türkiye Ligi için bu kadar kaliteli 2 forvete sahipken, Makukula'yı almak,lükse kaçmaktan başka bir şey değil. Makukula kuşkusuz yararlı olacaktır ama sorun Manisaspor'un forvetlerinde değil. Sorun hocada maalesef. Hakan Kutlu'nun çalıştırdığı takımlar saman alevi gibi çok kısa parlamalar yapıp,sonra sönüyor. Gerek orta saha olsun,gerek forvet olsun,bu bölgede görev yapan oyuncular Türkiye Ligi için ideal oyuncular. Özellikle hücum hattı çok iyi Manisaspor'un. Solda Simpson,sağda Gökhan Emreciksin ortada S.Bükreş'ten gelen Dica,hücumda İsaac, Kahe ve Ergin. Bir de bunlara Makukula eklendi. Normal şartlarda böyle bir takımın başarısız olma şansı yok,ama iyi yönetilmediğinden Manisaspor;henüz ligde puan ile tanışamadı.
Makukula kuşkusuz başarılı olacaktır ama söylediğim gibi lüks bir transfer oldu. İlk 3 maçta sıfır puan alan Manisaspor'un işi zor yalnız. Milli maç arasından sonra oynanacak maçlar, takımın geleceği hakkında daha net şeyler söyleyebilmemiz açısından önemli. Manisaspor bu haftayı da puansız geçerse,Hakan Kutlu'nun koltuğu yavaş yavaş sallanmaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder