4 Eylül 2010 Cumartesi

Hiddink Olabilmek




Dün gece Astana'da ilginç bir olay yaşanmış. Maçtan önce bunu duymuştum ama görüntüleri izleme fırsatım olmamıştı. Bugün olayın görüntülerini de gördüm.

Peki olay neydi ?

Dünkü Kazakistan-Türkiye maçını izlemek için, Kazakistan siyasilerinin en üst düzey kesiminden birisi maçı izlemeye,stada geliyor. Numaralı tribünündekiler baştan aşağı taranıyor bir terslik olmasın diye. Buraya kadar herşey normal. Anormal olan ; aynı dakikalarda stada giriş yapmak üzere olan Türkiye Milli Takımı oyuncularının da aranmak istenmesi. İşte tam da bu noktada, Başkan ve Milli Takımlar sorumlusunun yapamadığını Hiddink yapıyor,görevlilerle konuşup, oyuncuları olumsuz etkileyecek olan bu harekatı bertaraf ediyor. Tüm oyuncaların aramaya tabi tutulmadıklarından emin olabilmek için,oyuncuları tek tek kendisi arama heyetinin yanından geçiriyor.

Eğer Hiddink olaya el atmasa,Türk Milli Takımı oyuncuları belki de tarihte ilk kez görülecek bir olayla,aramaya tabi tutulacak ve psikolojik olarak olumsuz etkileneceklerdi.

Hiddink böylece bunun önüne geçmiş oldu. Kazaklarla bizzat kendi dillerinde konuşarak bunu başardı.

Büyük antrenör sadece takımı iyi yönetmekle olunmuyor. Bir sürü faktörün bir araya gelmesiyle büyük antrenör olunuyor. Hiddink'in dün takıma sahip çıkması,büyük antrenör olduğunun açık bir kanıtı. Ülke olarak Hiddink'in değerini bilmeliyiz. Çünkü Dünya'daki Hiddinklerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder